Nieuws

Keramische tegels: de voordelen van het kiezen van keramische tegels boven natuursteen tegels

Keramiek vs. natuursteen

Keramische tegels hebben veel voordelen ten opzichte van natuurstenen tegels. Ze zijn duurzamer, gemakkelijker schoon te maken, en krijgen minder snel vlekken. Keramische tegels zijn ook minder duur dan natuurstenen tegels.

Keramische wand- en vloertegels

Zorg ervoor dat je een tegel koopt die is beoordeeld voor gebruik op de vloer en/of wand tijdens het kiezen van keramische tegels voor je huis. De tegels voor beide gebruikersdoeleinden zijn hiervoor namelijk gecertificeerd. Keramische tegels voor slechts de wand, zijn niet zo duurzaam en zijn niet bestand tegen intensief gebruik wat ze niet geschikt maakt voor de vloer.

Keramische tegels zijn er in een grote verscheidenheid van kleuren, patronen, maten en texturen. Je kunt geglazuurde of ongeglazuurde tegels vinden, evenals die met een hoogglans of matte afwerking. Er zijn ook handgeschilderde en gedrukte tegels beschikbaar die een element van ontwerp aan uw ruimte kunnen toevoegen.

Installeren van keramische tegels

Keramische tegels zijn relatief eenvoudig te installeren. Ze kunnen worden gesneden met een tegelsnijder. Vergeet bij het opmeten van het oppervlak niet 10-15% snijverlies te berekenen, zo voorkom je dat je te weinig hebt. Zorg er bovendien voor dat je een waterdichte lijm gebruikt bij het installeren van keramische tegels, welke hier ook geschikt is voor deze tegels.

Als het gaat om keramische tegels is het leggen hiervan een vrij gemakkelijk doe-het-zelf project. Echter, als je er niet comfortabel bij voelt met het zelf snijden en leggen, zijn er tal van professionals die het kunnen installeren voor je.

Keramiek vs. natuursteen
Keramiek vs. natuursteen

Levensduur en onderhoud van een keramische tegel

Keramische tegels is een duurzaam materiaal, maar ze zijn niet onverwoestbaar. Keramische tegels kunnen barsten of splinteren als ze worden blootgesteld aan overmatige kracht of stoten. Echter zijn ze aanzienlijk minder gevoelig voor vlekken en krassen dan natuursteen. Mocht een tegel toch beschadigd raken, dan is hij relatief gemakkelijk te vervangen.

 

Keramische tegels zijn een populaire keuze als ondergrond omdat ze comfortabel zijn om op te lopen, gemakkelijk schoon te maken en goede tractie bieden in natte of ijzige omstandigheden. Keramische tegels zijn ook bestand tegen hitte en de meeste schoonmaakmiddelen, waardoor het een goede keuze is voor gebruik in keukens en badkamers. Bij het kiezen van keramische tegels voor uw vloer en/of muur zorg dan voor de juiste afstemming met de rest van de inrichting.

Terrazzo tegels kopen bij OnlineTegelGigant.nl

Terrazzo tegels kopen doe je bij OnlineTegelGigant.nl. Onze concurrerende prijzen, korte bezorgtijd en goede kwaliteit zorgen ervoor dat je snel de badkamer of keuken voor een mooie prijs kunt renoveren. Bestel direct terrazzo tegels in de maten 60×60 of 40×40 om als wand- of vloertegel in de badkamer te gebruiken.

Keramiek vs. natuursteen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *