Nieuws

Hoe kies ik de juiste badkamertegel?

Badkamertegels

Hoe badkamertegels kiezen?

Bij een nieuwe badkamer zijn er heel veel keuze mogelijkheden. Soms is er zoveel keuze dat je niet meer weet welke tegels zorgen voor het beste eindresultaat. De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. De vloer is een kwestie van smaak en deze is voor iedereen verschillend. Toch draait het niet alleen om smaak, het gaat vooral om de uitstraling van de tegel. De uitstraling van een tegel is erg afhankelijk van de grootte van de badkamer en het lichtinval.

Kies de kleur van de vloer

Bij een grote badkamer zien we vaker een donkere vloer en bij een kleinere badkamer een lichte vloer. Uiteraard maakt je zelf de keuze en is het aan jou of je hierin mee gaat. Donkere kleuren absorberen het licht waardoor een ruimte kleiner lijkt. Licht kleuren doen het tegenovergesteld en weerkaatsen het licht waardoor een ruimte groter lijkt. Het is belangrijk dat je de kleur van de vloer afstemt met de kleur van muur. Muren hebben vaak een lichtere kleur om de hoogte van de badkamer te benadrukken, zoals te zien is op de foto hiernaast.

 

Agatha Zwart

Kies de grootte van de tegels

Nadat je de kleur hebt gekozen van de tegels ga je naar de volgende stap. De afmeting van de tegel. Een grote tegel benadrukt de oppervlakte van de badkamer. Bij gebruik van kleine tegels geef je meer accent aan de badkamer. In een grote badkamer zul je vaker grotere tegels zien dan in een kleine badkamer. Tegenwoordig zien we steeds vaker tegels in de afmeting 60X60, deze zijn geschikt voor zowel grote als kleine badkamers.

Kies het materiaal

De meest voorkomende tegels zijn keramische tegels. Het voordeel van keramische tegels is dat deze tegels onderhoudsvrij zijn en voordelig in aanschaf. Keramische tegels bestaan uit een geprinte toplaag waardoor goedkopere tegels een minder natuurlijke uitstraling hebben. Daarnaast zijn er ook natuurstenen tegels zoals bijv. graniet. Het voordeel van graniet is de extreme hardheid. Door het gebruik van natuursteen is iedere tegel anders wat de natuurlijke uitstraling benadrukt. Granieten tegels hebben wel iets meer onderhoud nodig dan keramische tegels.

Tegels van OnlineTegelGigant

Bij OnlineTegelGigant vind je granieten tegels, je weet dus zeker dat je kiest voor de hoogste kwaliteit. Toch betaal je niet te veel, doordat we groot inkopen betaal je evenveel en soms zelfs minder dan keramische tegels.

Bestel direct bij OnlineTegelGigant

Granieten tegels zijn direct online te bestellen of maak een afspraak en bezoek onze showroom om het assortiment in het echt te bekijken. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *